88 33 03 03telefontid man-fre fra 9-16

Vejledning om valg af vinduer og døre

Ønsker du viden der kan gøre dig klogere på dit valg af vinduer og døre, eller mangler du vejledning til selv at kunne opmåle og montere dine ny vinduer og døre?

Så er du på den rigtige side. Scroll ned og finder du ikke det du leder efter, er du velkommen til at ringe til os på 88330303. Vi har telefontid fra 9-16 i hverdagene.

vejledning ipad

Bestilling af vinduer og døre

Når du bestiller hos Byg-direkte sørger vi for at det er så nemt som muligt for dig. Uanset om det er mobil, computer eller tablet kommer du igennem disse 3 simple steps.

Step 1

Vælg din type

Vælg din type

Vælg det ønskede vindue eller dør.

Du kan for eksempel vælge et bondehusvindue i træ/alu.

Step 2

Notér dine data

Notér dine data

Upload billede og notér oplysninger om målene.

Du kan for eksempel vælge en moderne profil i farven hvid og 3-lags glas.

Step 3

Tilføj tilbud

Tilføj tilbud

Gennemse din bestilling i indkøbskurven.

Du kan for eksempel vælge at få tilbud på flere produkter og montage samtidigt.

Se filmen

Video thumbnail

Hvis du ønsket et samlet tilbud med opmåling, nye elementer og montage kan det være en fordel at bestille Fiks det for mig.

Bestil professionel opmåling og få et skræddersyet tilbud

Når du bestiller får du tilbud på vinduer og døre inden for 2 hverdage med Byg-direkte. Uanset om du vil have vinduer efter mål eller døre efter mål, så kan vi designe en løsning til dig. Vi kan også hjælpe hvis du har brug for hjælp til at lave en korrekt opmåling af dine nye vinduer og døre. Se mere ved at klikke på knappen nedenfor.

Typer af vinduer og døre

Hvilke vinduestyper findes der?

Det at finde den rigtige type af vindue kræver at man tager vurderer hvordan vinduet skal bruges, og hvordan vinduet skal se ud. For mange handler det om at finde en god balance mellem funktionalitet og æstetik. Byg-direkte kan tilbyde dig et bredt sortiment, og hjælper dig også gerne med at designe dit vindue helt unik til din bolig.

Vores vinduer er kendetegnet ved den høje kvalitet fra vores udvalgte danske producenter. Det gør at du kan spare penge på sigt og nyde synet af en bedre finish på produkterne.

Hvilke dørtyper findes der?

Når man skal vælge ny dør er der heldigvis mange valgmuligheder, designs og dørtyper. Mange skal gerne bruge en ny hoveddør eller facadedør der passer ind i boligens æstetik. Hos Byg-direkte er vi specialiseret i ydredøre, og vi har et solidt udvalg af døre som vi også kan designe helt specielt til dig.

Vi har døre i en høj kvalitet der lever op til bygningreglementets krav og giver dig en høje grad af sikkerhed og energioptimering af din bolig. Vi udvælge nøje dørproducenter der er certificeret og lever op til dansk lovgivning.

Valg af materiale i træ, træ/alu, hårdtræ og plast

Valg af materiale kan betyde meget for holdbarheden. De 4 mest almindelig valg er træ, træ/alu, hårdtræ og plast. Hvert type af materiale har sin fordel og kan passe bedre eller dårligere ind i din bolig. Den mest almindelige er dog træ/alu da den har en god holdbarhed og flot finish. Dog kan nogle være tiltrukket af de ofte billigere plast-løsninger eller de meget særlige men også nogle gange dyre hårdttræs-løsninger. Hvis du er i tvivl kan vi måske hjælpe dig, så tøv ikke med at kontakte os.

Træ – Den klassiske løsning

Med trævinduer får du en klassisk løsning med træ både inde og ude. Trævinduer har været brugt gennem hundredevis af år i Danmark og giver et varmt udtryk såvel inde som ude. Trævinduer er med sit klassiske udtryk velegnet til både renovering og nybyggeri. Alle elementerne bliver produceret specielt til dig på ønskede mål, med de løsninger du ønsker.

Træ/alu – den moderne løsning

Med træ/alu vinduer opnår du det bedste fra to verdner. Alu-kappen på udvendig side giver vinduet en vedligeholdelsesfri overflade, samtidigt med at du beholder det varme miljø på den indvendige side med træ. Træ/alu er løsningen til dig som ikke ønsker at male dine vinduer, men gerne vil beholde det varme udtryk inde i huset. Elementerne bliver produceret specielt til dig med ønskede løsninger og mål.

Hardttræ – den eksklusive løsning

Her får du den luksusiøse løsning med hårdttræ både ude og inde. Mahognivinder er overfladebehandlet således at træets varme farve træder tydeligt frem. Mahogni har sammen med en række hårdttræssorter en væsentligt længere holdbarhed end den klassiske træløsning. Døre og vinduer i mahogni fremstilles til dig på ønskede mål, og fremstår som en virkelig eksklusiv løsning.

Plast – den praktiske løsning

Plastvinduer er den praktiske løsning, hvor der stilles minimalt krav til vedligeholdelse. Plast rengøres nemt med en klud og skal aldrig males. Plastvinduer er endvidere velegnet til indadgående vinduer, i modsætning til de fleste andre vinduestyper. Døre og vinduer i plast fremstilles på mål og i farver, som du måtte ønske.

Dine valg i forbindelse med bestilling

Når du skal bestille dine nye vinduer og døre tilbyder vi flere valgmuligheder. Disse valg er med til at sikre at du får dine ønsker opfyldt på bedste vis. Nedenfor kan du finde yderligere info om de muligheder vi giver dig i bestillingsformularen.

Husk at når du laver din opmåling på bredde og højde, skal du huske at måle udvendigt og trække ca. 2,5 cm fra så fugen og afslutningen kan være der. Det betyder, at hvis den totale bredde i murhullet er 150 cm, skal du trække 2,5 cm fra og notere 147,5 i vores system. Det samme skal du naturligvis gøre med højden.

Betjening

På vinduer er anverfere og paskvilgreb de mest populære valg af betjening, men der kan naturligvis påføres mange typer greb og betjeningsløsninger. Til topstyrede og sidehængte vinduer vælger mange paskvilgreb, mens mange vælger anverfere til dannebrogsvinduer. Til de fleste terrassedøre passer et paskvilgreb rigtig godt. Du har mulighed for at vælge et greb med indbygget lås og i flere former.

Sprosser

Der fås ofte sprosser til både vinduer og døre i standardmål på 25, 42 eller 60 mm tykkelser, men kan også designes helt særligt efter dine ønsker. Sprosserne er med til at opdele vinduesglasset, men man kan også vælge udvendige sprosser som ikke bryder glasset. Det er oftest en smule dyre med det gør også vinduet mere energivenligt.

Profiler

Vi opdeler profiler uden kehl (moderne) eller med kehl (traditionel), men både døre og vinduer kan også tilpasses en særlig stil. Den moderne profil uden kehl er flad og ren i sit look og den traditionelle profil med kehl har en mere kantet og rundet form. Du ser det tydeligt på sprosserne. Oftest vælger man bondehusvinduer i den traditionelle stil mens mange vælger topstyret og sidehængte vinduer i den moderne profil. Du skal selvfølgelig vurdere hvordan vinduesprofilen passer med designet i din bolig.

Materialer

Særligt vigtigt er materialevalget hvor vi giver dig valget mellem træ, træ/alu, hårdttræ og plast. Materialevalget betyder meget i forhold til holdbarhed og vedligeholdelse. Vi har dog udvalgt de bedste producenter på tværs af de forskellige materialetyper så du fortsat kan få en tilfredsstilende holdbarhed. Oftest er hårdttræ den dyreste løsning mens plast er billigst.

Farver

Farvemulighederne spænder over et meget stort spektrum, men vi har opsat en række standardfarver i bestillingsoversigten. Den mest populære farver er den hvide ral 9010, hvilket matcher med mange vægmalinger og indvendige døre. Du skal blot finde den farve som passer bedst ind i din stil og arkitekturen i din bolig. Notér dine farver hvis den ikke fremgår i vores liste.

Glas

Vi tilbyder glas i klar, satin (mat/hærdet) og cotswold (råglas og energiglas). Klar er standartvalget for langt de fleste, men cotwold og satin fungerer rigtig godt til badværelser eller kældre hvor man gerne vil have mere privatliv. Glas fås i flere variationer men netop disse 3 typer er de mest almindelige og påvirke ofte ikke prisen på dine vinduer eller døre ret meget.

Er din åbningsretning rigtig?

Åbningsretning er en vigtig del af dit valg når du skal vælge døre. Vi har lavet en lille illustration, hvor du kan se hvordan det ser ud når du vælger venstre og højre indadgående og udadgående.

Venstre ind: Døren åbner udefra og ind. Hængslerne sidder i venstre side - set indefra
Højre ind: Døren åbner udefra og ind. Hængslerne sidder i højre side - set indefra
Venstre ud: Døren åbner indefra og ud. Hængslerne sidder i venstre side - set udefra
Højre ud: Døren åbner indefra og ud. Hængslerne sidder i højre side - set udefra

Tag endelig fat i os, hvis du er i tvivl om åbningsretningen.

Du har naturligvis også muligheden for at lave tilvalg i din tilbudsforespørgsel. Dine muligheder består af not (som en udfræsning til vindueskarme - vælges ikke på døre), ventil (bedre udluftning der kan placeres i vinduessiden), sikkerhedspakke (indbrudssikringer med ekstra standardbeslag der også kan bestilles i udvidet version), lydglas (der reducerer støj) og 3-lagsglas (der øger energieffektiviteten. Disse er et udvalg af de mest populære ekstra-valg vores kunder tager.

Gå til bestillingssiden på henholdsvis vinduer og døre.